Милан и Монца играят при на стадион Сан Сиро“ в ранния

...
Милан и Монца играят при на стадион Сан Сиро“ в ранния
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Милан 2:0 Монца, старт на втората част

Милан и Монца играят при на стадион „ Сан Сиро “ в ранния неделен дуел от 16-ия кръг на италианската Серия А. Тижани Райндерс откри още в третата, а Ян-Карло Шимич удвои в 41-ата минута с първия си гол в мъжкия футбол.



„ Росонерите “ изгубиха последния си дуел предходната седмица, когато отстъпиха трагично с 2:3 в гостуването си на Аталанта. Възпитаниците на Стефано Пиоли заемат третата позиция с 29 точки. През седмицата отборът обаче си обезпечи присъединяване в Лига Европа, откакто останаха трети в своята група в Шампионската лига. Монца пък се показва устойчиво от началото на сезона и е на приличното десето място с 21 точки.

Старши треньорът на Милан – Стефано Пиоли, можеше да бъде удовлетворен от завръщането на Симон Кяер в състава, само че Давиде Калабрия трябваше да пропусне дуела поради наказване. На вратата бе Майк Менян, а в отбрана действаха Тео Ернандес, който в последните седмици трябваше да играе като централен бранител, само че в този момент беше върнатотляво на защитата, а Алесандро Флоренци минава беше подложен отдясно. В центъра на защитата бяха ситуирани Фикайо Томори и Кяер. Томазо Побега, Тижани Райндерс и Рубен Лофтъс-Чийк оперираха в халфовата линия. Атаката пък бе водена от Рафа Леао, който се завърна след травма още в мача с Нюкасъл, Оливие Жиру и Кристиан Пулишич.

/ /

Милан започва мощно и още в третата минута можеше да открие резултата, когато Кристиан Пулишич центрира отдясно в наказателното поле, където Оливие Жиру стреля рисково с глава, само че над вратата на Микеле Ди Грегорио.

Още преди да е изтекла същата минута обаче „ росонерите “ поведоха. Пулишич комбинира с Тижани Райндерс пред наказателното поле, а нидерландецът направи страховит слалом сред четирима играчи на Монца и останал самичък против вратаря не пропусна – 1:0.

Power Reijnders for a reason
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР